Platini dreigt met keiharde maatregel: Dat gaan we dan serieus overwegen
UEFA denkt over toekomst onder Blatter

Platini dreigt met keiharde maatregel: "Dat gaan we dan serieus overwegen"

28-05-2015 15:28
8

UEFA-voorzitter Michel Platini wil dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter opstapt of vrijdag wordt weggestemd. Hij vroeg Blatter donderdagochtend om ontslag te nemen, maar dat weigerde de 79-jarige Zwitser.

Donderdagmiddag riep Platini de bonden wereldwijd op om het morele besef te hebben om vrijdag niet op Blatter te stemmen bij de verkiezing voor de nieuwe FIFA-voorzitter. Als dat wel gebeurt, dan dreigt de UEFA met flinke maatregelen. Eén van de opties is volgens Platini om met de hele UEFA uit de FIFA te stappen. "Dan overwegen we dat serieus."

Blatter riep donderdag aan het begin van de middag alle continentale bonden bijeen om te praten over de crisis die ontstaan is bij de wereldvoetbalbond. De voorzitter hoopt vrijdag voor de vierde keer herkozen te worden. Hij moet hangende het onderzoek wel in zijn geboorteland Zwitserland blijven.  

Het leeuwendeel van de UEFA-leden zal op prins Ali Bin Al-Hussein stemmen, zei Platini op een persconferentie. "De bonden zijn het zat. Sommige leden moeten nog overtuigd worden. Ik hoop op 54 of 53 stemmen, als ik iedereen ten minste kan vertrouwen.''

Platini denkt dat Blatter verslagen kan worden. "Voordat wat er gisteren gebeurde, had ik dat niet gedacht. Maar genoeg is genoeg. Veel leden zullen niet bij de FIFA willen blijven als de organisatie niet verandert'', zei Platini.

Vandaar dat hij opriep om te stemmen op prins Ali, die de bond wil hervormen. "Heb het morele besef om dat te doen. Ik zeg het met tranen in mijn ogen, maar anders verandert de FIFA nooit. Er zijn te veel affaires geweest.''