Feyenoord-akkoord met spits zwart op wit: Daarom had ik geen enkele twijfel
"Dit voelt voor mij heel goed"

Feyenoord-akkoord met spits zwart op wit: "Daarom had ik geen enkele twijfel"

28-05-2015 15:52
7

Anass Achahbar blijft officieel in De Kuip. Het mondelinge akkoord van enkele weken geleden werd donderdagmiddag zwart op wit gezet, waardoor de 21-jarige aanvaller tot medio 2017 vastligt.

Feyenoord en Achahbar bereikten eerder deze maand al overeenstemming en nu zijn ook de handtekeningen gezet. "Dit voelt voor mij heel goed en ik ben blij dat ik me volledig op Feyenoord kan blijven focussen", sprak de spits. "Vanaf het moment dat ik hier op jonge leeftijd in de jeugd terechtkwam, wilde ik maar één ding en dat was in dit stadion spelen. Daarom was er voor mij geen enkele twijfel of ik bij Feyenoord wilde blijven."

Achahbar speelde vooral in de laatste fase van het seizoen een nieuw contract bij elkaar. Nadat hij vorig jaar terugkeerde van een verhuurperiode bij Arminia Bielefeld moest hij lang wachten, maar in de topper tegen PSV (1-2) greep Achahbar zijn kans met twee treffers. "Ik kende dit seizoen een moeizaam begin. Voor alle posities in de voorhoede was ik tweede of derde keus. Toch bleef ik hard werken, ervan overtuigd dat dan mijn kans zou komen."

"Ik heb grote wedstrijden mogen spelen, veel speelminuten gemaakt en ben belangrijk geweest voor het elftal", vervolgt de linkspoot, die desondanks gemengde gevoelens overhoudt aan het seizoen. "Omdat het uiteindelijk net niet genoeg was, we hebben ons immers niet geplaatst voor Europees voetbal. Die klap heb ik inmiddels redelijk verwerkt, al is de vakantie die nu aanbreekt welkom om even los te komen van de laatste periode."