Van Oostveen haalt gelijk bij spoedberaad UEFA: Dat had ook geen enkele zin
"Nou, die krijg je nooit"

Van Oostveen haalt gelijk bij spoedberaad UEFA: "Dat had ook geen enkele zin"

28-05-2015 16:34
2

De UEFA hield donderdag niet vast aan de eis de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA uit te stellen. De Europese voetbalbond zal de strijd tussen Sepp Blatter en prins Ali Bin Al-Hussein ook niet boycotten.

"Dat had ook geen enkele zin", verklaarde directeur Bert van Oostveen van de KNVB. De baas van de Nederlandse voetbalbond snapte woensdag immers al niets van de plannen van de UEFA.

"Daarom heb ik ook gezegd dat de verkiezingen gewoon door moeten gaan", zei hij. "Wat bereiken we er mee om die verkiezingen te boycotten? Dan brengen nog steeds ruim 150 man hun stem uit en zonder de steun van Europa heeft de prins uit Jordanië geen kans. Volgens de statuten kan je de verkiezingen ook niet zo maar uitstellen. Daarvoor heb je 75 procent van de stemmen nodig. Nou, die krijg je nooit."

Voor Van Oostveen is het ook geen uitgemaakte zaak dat Batter vrijdag weer herkozen wordt als voorzitter van de FIFA. "Prins Ali Bin Al-Hussein heeft zijn kaarten op tafel gelegd. Hij zit dicht bij de 105 stemmen die er nodig zijn."

"Het is cruciaal dat Europa zo goed als eensgezind op hem stemt. "Dat zal niet helemaal gebeuren, omdat Rusland bijvoorbeeld anders denkt. Maar ik denk dat het heel spannende verkiezingen worden. Prins Ali heeft zijn zegje mogen doen tijdens deze bijeenkomst. En Michel Platini, voorzitter van de UEFA, heeft alle landen opgeroepen op hem te stemmen. Ik had het idee dat er een groot draagvlak voor de prins is. Daarom heeft Michael van Praag zich ook teruggetrokken.''