Blatter geeft verschrikkelijke speech: Ik kan niet iedereen in de gaten houden
"De mensen die corrupt zijn binnen de voetbalwereld zijn in de minderheid"

Blatter geeft verschrikkelijke speech: "Ik kan niet iedereen in de gaten houden"

28-05-2015 17:41
11

FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil veranderingen binnen zijn bond, maar kan niet iedereen altijd in de smiezen houden. Dat zei hij donderdag in een speech bij de openingsceremonie van het congres van de FIFA.

Blatter praatte over het omkoopschandaal bij de FIFA en zijn positie in dat geheel. "Velen houden mij verantwoordelijk. Ik kan niet iedereen altijd en overal in de gaten houden. De mensen die corrupt zijn binnen de voetbalwereld zijn in de minderheid, net als in de samenleving. Maar ze moeten worden gepakt. Acties van individuen, als ze worden bewezen, schaden het voetbal en vragen om verandering."

"Dit zijn ongekend moeilijke tijden voor de FIFA. De komende maanden zullen niet makkelijk zijn. Ik ben er zeker van dat er meer slecht nieuws zal volgen. Maar dat is nodig om het vertrouwen te herstellen. Laat dit een keerpunt zijn", zei de omstreden voorzitter, die zichzelf presenteerde als de onomstreden roerganger in het herstel. "We willen verandering door positief leiderschap. Ik vraag om eensgezindheid en solidariteit."

Op het congres wordt vrijdag de nieuwe voorzitter gekozen van de wereldvoetbalbond. Die strijd gaat tussen Blatter en prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië.