Lurling hoopt na legendarische quote op 'Floor-momentje' voor NAC-spelers
"Ik kreeg het een half uur op mijn heupen"

Lurling hoopt na legendarische quote op 'Floor-momentje' voor NAC-spelers

28-05-2015 19:26

NAC Breda probeert donderdag en zondag in de beslissende play-off tegen Roda JC het Eredivisie-abonnement met een jaar te verlengen. Anthony Lurling weet hoe dat moet.

De oud-speler van NAC hield zijn toenmalige club op 5 mei 2013 hoogstpersoonlijk in de Eredivisie, met twee assists en twee goals tegen Roda (5-3). "Als ik op de twintig jaar als voetballer terugkijk, is het de meest bijzondere wedstrijd geweest", vertelt Lurling aan Omroep Brabant.

"Ik kreeg het een half uur op mijn heupen", zegt de aanvaller, die in het betreffende duel na vijftig minuten tegen een 3-1 achterstand aankeek. "Twee assists, twee goals en we wonnen met 5-3. Dat was geweldig, een wedstrijd die je nooit vergeet."

De supporters scandeerden na afloop van het duel 'hij is de Messi, ja, ja, de Messi van Breda', waarna Lurling met een legendarische quote kwam. "Mijn vrouw Floor hoeft er vanavond alleen nog maar op te gaan zitten."

Lurling heeft er alle vertrouwen in dat NAC het in het tweeluik tegen Roda gaat redden. "Ik hoop dat er een speler bij zit die zo'n 'Floor-momentje' krijgt", lacht hij. "Maar NAC gaat het redden, ik ga ervan uit dat ze een type Lurling niet nodig hebben."