'Heb gevraagd of iedereen prins Ali gaat steunen en dat gaat gebeuren'

'Heb gevraagd of iedereen prins Ali gaat steunen en dat gaat gebeuren'

28-05-2015 20:05
1

Er zal vrijdag, wanneer de voorzitterverkiezing van de FIFA op het programma staat, geen boycot plaats vinden. Dat stelt KNVB-directeur Michael van Praag donderdag. Een boycot is zinloos, zo meent de preses. 

"Dat heeft weinig zin, want dan loop je weg en geef je Sepp Blatter juist de ruimte om gekozen te worden", vertelt Van Praag aan de NOS. Hij zei dat na eerder overleg te hebben gevoerd met de leiders van de 53 Europese voetbalbonden. "We gaan morgen wel naar het congres, want we respecteren wel dat we lid van de FIFA zijn. Als je er niet bent, heb je ook geen recht van spreken, zeg ik altijd."

Blatter (79) gaat vrijdag op voor zijn vijfde termijn als voorzitter van de FIFA. Prins Ali bin Al-Hussein is zijn enige opponent. Van Praag hoopt dat de Jordaanse prins meer stemmen krijgt dan de Zwitser, die vandaag aangaf er niet over piekert om uit zichzelf op te stappen. ""Ik heb veel vertrouwen in de uitkomst", aldus de KNVB-baas. "We zijn als Europa eensgezind en ik heb vandaag nogmaals gevraagd of iedereen prins Ali gaat steunen. En dat gaat gebeuren."