Hiddink laat zich uit over toekomst van Clasie: Met alle plezier zelfs
"Natuurlijk geef ik hem dan advies"

Hiddink laat zich uit over toekomst van Clasie: "Met alle plezier zelfs"

28-05-2015 20:58

De deur van Guus Hiddink staat altijd open voor Jordy Clasie. De aanvoerder van Feyenoord gaat De Kuip in de zomer zo goed als zeker verlaten.

Indien Clasie hem tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal om advies vraagt over zijn sportieve toekomst, wil Hiddink graag de rol van raadgever spelen. "Natuurlijk geef ik hem dan advies", zei de bondscoach na de ontspannen training in Hoenderloo, die bijna twee uur duurde. "Zelfs met alle plezier."

"Het belangrijkste is dat hij als hij naar het buitenland vertrekt de goede keuze maakt. In de grote competities ligt de intensiteit hoger, waardoor het allemaal veel zwaarder is. Vooral de eerste maanden vergt dat veel aanpassing. Daarnaast moet hij wel voor een club kiezen, waar zijn kwaliteiten tot zijn recht komen en waar hij onderdeel is van het speelplan."

Clasie gaf na de uitschakeling in de play-offs aan dat hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld. Het is niet bekend of clubs al hebben aangeklopt voor de controlerende middenvelder.