De Graafschap en FC Volendam scoren niet en gaan op voor zinderend slot

De Graafschap en FC Volendam scoren niet en gaan op voor zinderend slot

28-05-2015 20:26
2

De Graafschap en FC Volendam zijn er niet in geslaagd om afstand van elkaar te nemen tijdens de eerste ontmoeting in de finale van de play-offs. Op de Vijverberg eindigde het treffen tussen de twee ploegen zoals hij begon: 0-0. Aanstaande zondag volgt de tweede ontmoeting. Dan wordt bekend welke ploeg komend seizoen in de Eredivisie speelt. 

De Graafschap ging voor eigen publiek duidelijk voor de overwinning. Verschillende spelers meldden zich in een reeks aanvallen, zonder dat doelman Theo Zwarthoed het echt lastig kreeg. Het meest in het oog sprong een snelle aanval over de rechterkant, waarbij Jerry van Ewijk subtiel op de bovenkant van de lat schoot.

Wedden

Meer odds

Volendam was duidelijk gekomen om de nul te houden en wellicht te scoren uit een counter, zodat de ploeg thuis een betere uitgangspositie heeft. Pas in het laatste half uur zocht ook Volendam bij tijd en wijlen de aanval. De grootste kans was echter opnieuw voor De Graafschap. Invaller Dean Koolhof schoot hard richting rechterhoek, waar de vingertoppen van Zwarthoed net konden redden.

Volendam zal het zondag moeten stellen zonder aanvaller Ludcinio Marengo. Hij pakte in een tijdsbestek van twaalf minuten twee keer geel met onbesuisde charges en mocht van scheidsrechter Kevin Blom kort voor het einde vertrekken.

Beide ploegen kunnen zondag terugkeren in de eredivisie. Volendam degradeerde in het seizoen 2008-2009 naar de Jupiler League. De Graafschap degradeerde in het seizoen 2011-2012. (ANP)