Schalke waagt weer poging bij Belgische bondscoach: 'Mogelijk dat ik dan weg ben'
Bondscoach heeft nog contract tot 2018

Schalke waagt weer poging bij Belgische bondscoach: 'Mogelijk dat ik dan weg ben'

28-05-2015 21:07
1

Marc Wilmots erkent dat Schalke 04 hem graag binnen willen halen als nieuwe hoofdtrainer. De huidig bondscoach van de nationale ploeg van België schuift een beslissing over zijn toekomst voorlopig echter voor zich uit. 

Schalke kende een matig seizoen en nam deze week afscheid van trainer Roberto Di Matteo. Huub Stevens werd even genoemd zijn mogelijke opvolger, maar Wilmots - zelf tussen 1996 en 2000 speler van de club - is nu de droomkandidaat bij Die Königsblauen. Inmiddels heeft Schalke een lijntje uitgegooid naar de Belg. "Maar ik wil me nu focussen op de wedstrijden tegen Frankrijk en Wales", verklaarde Wilmots tijdens een persconferentie.

De Belgen spelen op 12 juni tegen Wales en of Wilmots ook daarna nog bondscoach blijft, liet hij in het midden. "Het is mogelijk dat ik dan weg ben, maar ik kan ook gewoon blijven tot 2018", wijst Wilmots op zijn contract bij De Rode Duivels. "We zullen na de wedstrijd wel zien wat er gebeurt." In oktober 2014 werd de oefenmeester ook al benaderd door Schalke. "Toen heb ik ze afgewezen en voor mij is er sindsdien weinig veranderd. Ik werk nog steeds met dezelfde ploeg."