Razende Raiola op de barricaden: Daar wil je toch niets mee te maken hebben?
Zaakwaarnemer roept op tot massale rechtszaak

Razende Raiola op de barricaden: "Daar wil je toch niets mee te maken hebben?"

28-05-2015 21:16
10

Mino Raiola wil juridisch actie gaan ondernemen tegen de FIFA. De zaakwaarnemer verklaart tegenover Voetbal International dat hij de voetbalwereld oproept om zich massaal bij hem aan te sluiten en te proberen om de wereldvoetbalbond voor de rechter te slepen. 

"De afgelopen dagen is pijnlijk duidelijk geworden wat ik al jaren roep",  zo wordt de steenrijke belangenbehartiger van onder meer Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic geciteerd. "Namelijk dat de FIFA een maffia-achtige organisatie is die stelselmatig toeschouwers, voetballers, clubs en sponsors heeft benadeeld en schade heeft berokkend. Het is tijd om de FIFA voor de rechter te brengen."

"Door de corruptie, het onderhands verkopen van tv-rechten en het aannemen van smeergeld voor het toewijzen van een WK heeft de consument de afgelopen jaren te veel betaald voor zijn kaartje en voor het kijken naar voetbal op televisie. Ook spelers, clubs en voetbalbonden zijn financieel benadeeld."

Raiola roept op tot een zogenaamde 'class-action', een vorm van een rechtszaak waarbij een groep mensen als collectief een vordering bij de rechter neerlegt. Een rechtszaak tegen de van corruptie beschuldigde FIFA is daar prima geschikt voor, denkt de Nederlander. "Het is een kwestie van principe, waarbij het vooral gaat om de vraag: wil je wel of niet horen bij een organisatie die er maffiapraktijken op na houdt? Daar wil je toch niets mee te maken hebben?"