Clasie legt transferlot in handen van familie: Als een mooie club zich meldt
"Mijn gezin en familie zijn voor mij echt het belangrijkste in het leven"

Clasie legt transferlot in handen van familie: "Als een mooie club zich meldt"

28-05-2015 21:41
2

Jordy Clasie maakte donderdag bij aankomst in Hoenderloo een opgewekte indruk. De kater die hij opliep bij het mislopen bij Feyenoord van Europees voetbal, is verwerkt. De 23-jarige middenvelder voegde zich vol goede moed bij de selectie van het Nederlandse elftal, die zich voorbereidt op het oefenduel in Amsterdam op 5 juni tegen de Verenigde Staten en een week later de EK kwalificatiewedstrijd in Riga tegen Letland.

"Natuurlijk was het einde van het seizoen heel erg teleurstellend. Een forse domper. Gelukkig was ik een paar dagen vrij om alles van me af te zetten. Mijn familie heeft me daarbij uitstekend geholpen. Iedereen weet dat ik een familiemens ben. Mijn gezin en familie zijn voor mij echt het belangrijkste in het leven."

Wedden

Meer odds

Die spelen dan ook een bepalende rol in de sportieve toekomst van Clasie. De middenvelder heeft nog tot medio 2018 een contract bij Feyenoord, maar staat in de belangstelling van andere clubs. "Als een mooie club zich bij Feyenoord of mijn zaakwaarnemer meldt, dan zal ik niet zo maar een beslissing nemen."

"Ik zal daar eerst goed over nadenken. En binnen de familie zullen we daar uitgebreid over praten. Alle voor- en nadelen op een rijtje zetten. Het moet allemaal echt goed passen. Ook op voetbalgebied. Als ik bij Feyenoord vertrek is dat echt niet alleen omdat ik elders misschien veel meer centen kan verdienen."

Ondanks alle belangstelling geeft Clasie zelf aan op het moment niet zo bezig te zijn met de transferperikelen, ook al snapt ook hij dat een eventueel buitenlands avontuur in Hoenderloo niet onbesproken kan blijven. "Eigenlijk wil ik het helemaal niet hebben over mijn toekomst. Ik ben nu bij het Nederlands elftal. Daar wil ik me nu het liefst helemaal op focussen. Kwalificatie voor het EK is belangrijk. Daarvoor is een goed resultaat tegen Letland een voorwaarde. Daar wil ik me op concentreren."

Daarna volgt een welverdiende vakantie. "Dat heb ik de laatste twee jaar amper gehad. Ver weg zal dat dit jaar niet zijn, want mijn vriendin is zwanger en mag niet vliegen. Vermoedelijk blijven we in eigen land. En wat er vervolgens gebeurt merk ik vanzelf wel." (ANP)