Hiddink mengt zich in FIFA-schandaal: Dat was alleen maar 'goedendag'
"En als alles naar boven komt, dan zal het een en ander wel gebeuren"

Hiddink mengt zich in FIFA-schandaal: "Dat was alleen maar 'goedendag'"

28-05-2015 22:17
2

Guus Hiddinkt werkt met het Nederlands elftal een trainingsstage af, maar ook in Hoenderloo krijgt hij het nodige mee van het FIFA-schandaal. De bondscoach heeft een duidelijke mening over alle gebeurtenissen.

"Áls het bewezen wordt, dat is wel een voorwaarde, dan moet Sepp Blatter weg als eindverantwoordelijke. En als alles naar boven komt, dan zal het een en ander wel gebeuren", zegt Hiddink tegen de NOS. "Blatter zal toch wel van de hoed en de rand weten. Hij is de eindverantwoordelijke. Dan zal hij ook moeten opstappen."

Eerder op de donderdag zei Blatter tijdens een tenenkrommende speech dat hij niets weet van corruptie binnen de FIFA. Ook voelt de Zwitser zich niet aangesproken. "Ik kan niet iedereen altijd en overal in de gaten houden", liet hij weten.

Hiddink kent Blatter niet persoonlijk. Hij heeft hem wel eens ontmoet. "Dat was bij het jeugd-WK in Nederland, waar Lionel Messi nog gespeeld heeft. In 2005. En een paar jaar later in Zwitserland toen we met het bid daar waren. Maar dat was alleen maar 'goedendag' en verder niks. Je kan dan weinig indruk krijgen van iemand als je formeel elkaar de hand schudt."