'AS Roma ligt op de loer en maakt werk van 'maestro' van Feyenoord'
Feyenoorder is gewild

'AS Roma ligt op de loer en maakt werk van 'maestro' van Feyenoord'

28-05-2015 23:47
6

Jordy Clasie maakte zichzelf afgelopen zondag beschikbaar voor een zomertransfer en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan in Italië. AS Roma ligt op de loer.

De Romeinen maken werk van de komst van Clasie, meldt het Algemeen Dagblad, dat zich beroept op bronnen in de Italiaanse hoofdstad. De aanvoerder van Feyenoord heerste eerder dit seizoen in de dubbele Europa League-confrontatie van de Rotterdammers tegen Roma en werd in Italiaanse kranten getypeerd als 'maestro'.

"Of ik snel een beslissing neem? Iedereen die mij kent, weet dat ik niet graag lang in onzekerheid wil zitten", vertelde hij in Hoenderloo, waar Clasie zich donderdag meldde voor een trainingskamp met het Nederlands elftal.

"Dat was vorige zomer na het WK wel het geval. De interesse van FC Porto was er al die tijd, maar er kwam maar geen akkoord. Het duurde maar en het duurde maar. Tot ik vond dat het allemaal lang genoeg had geduurd. Toen heb ik besloten om niet weg te gaan."

Clasie laat de stem van zijn gezin en familie in ieder geval zwaar meewegen in zijn besluit. Guus Hiddink, de bondscoach van Oranje, heeft zijn deur inmiddels open gezet voor de middenvelder.