Daar hadden ze niet zo'n last van, ze maakten zelf de verkeerde keuzes
"Geweldig voor die gasten als we het kunnen afmaken"

"Daar hadden ze niet zo'n last van, ze maakten zelf de verkeerde keuzes"

29-05-2015 07:15

Vitesse is nog één wedstrijd verwijderd van een mooie bekroning van de uiterst sterke tweede seizoenshelft. Na de 2-2 remise op bezoek bij sc Heerenveen hebben de Arnhemmers aan een 0-0 gelijkspel in eigen huis genoeg om Europees voetbal te halen. 

Toch leefde bij Vitesse het gevoel dat de ploeg het donderdag al af had kunnen maken. Trainer Peter Bosz vond dat zijn ploeg vooral een goede uitgangspositie heeft voor het tweede duel in de finale van de play-offs om Europees voetbal. "Ik had hier vooraf niet voor getekend", zei Bosz. "Het liefst win je namelijk elke wedstrijd, maar dit is niet slecht. Als we thuis met 1-1 of 0-0 gelijk spelen zijn we er."

"We lopen volgens mij wel aardig te voetballen, we waren vandaag ook duidelijk de bovenliggende partij", vervolgde hij bij Omroep Gelderland. "In die zin verdienen we het ook wel, maar dat moeten we zondag nog wel even laten zien. We hebben elf maanden lang hartstikke hard met elkaar gewerkt en zijn in de tweede seizoenshelft van ver teruggekomen, dus dan zou ik het geweldig voor die gasten vinden als we het kunnen afmaken."

Ook trainer Dwight Lodeweges van Heerenveen denkt dat er nog niets is beslist. "We voelen ons niet kansloos, we weten in ieder geval dat we daar moeten scoren." De coach hield een tweeslachtig gevoel over aan de uitslag. "Het had slechter maar ook beter kunnen aflopen. Dit was vooral een goeie pot voor het publiek."

Lodeweges klaagde er niet over dat er bij de 0-1 van Vitesse een bal in het veld werd gegooid. "Volgens mij hadden mijn spelers daar niet zo'n last van. Ze maakten zelf de verkeerde keuzes."