'Nederlandse en buitenlandse clubs trekken aan spelers van PEC Zwolle'
Veel interesse in IJsseldelta Stadion

'Nederlandse en buitenlandse clubs trekken aan spelers van PEC Zwolle'

29-05-2015 07:33

PEC Zwolle moet er na een sterk seizoen opnieuw voor vrezen dat een aantal bepalende spelers hun heil elders gaan zoeken. Voor onder meer Jesper Drost en Mustafa Saymak is de nodige belangstelling.

Voetbal International meldt dat Saymak in de belangstelling staat van clubs uit Duitsland en Turkije. De 22-jarige middenvelder heeft inmiddels 92 wedstrijden en 16 doelpunten achter zijn naam staan in Zwolle. In de voorbije twee seizoenen was hij een vaste basisspeler.

Ook voor ploeggenoot Drost is de belangstelling op gang gekomen. In elk geval AZ en Vitesse zijn voor de eveneens 22-jarige middenvelder in de markt. Saymak lijkt gezien zijn contract tot 2016 sowieso te moeten worden verkocht, Drost ligt nog een jaar langer vast en zal moeten afwachten. 

PEC heeft intussen zelf de hoop dat Tomas Necid langer in Zwolle blijft. De nummer zes van de Eredivisie werkt al langer aan het behouden van de aanvaller en is al enige tijd met de 25-jarige Tsjech in gesprek. Het contract van Necid, in de winter nog gelinkt aan Juventus, loopt deze zomer af.