Niet alleen Uth vertrekt bij Heerenveen: Duidelijk geweest dat ik iets nieuws wil
"Ik denk het niet"

Niet alleen Uth vertrekt bij Heerenveen: "Duidelijk geweest dat ik iets nieuws wil"

29-05-2015 08:14

Kristoffer Nordfeldt speelde donderdag zijn laatste wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. De sluitpost van sc Heerenveen wil na de play-offs een stap hogerop, met de Premier League als waarschijnlijke bestemming.

Nordfeldt kreeg na het heenduel met Vitesse (2-2) de vraag of hij ook volgend seizoen nog in Heerenveen keept. "Je moet nooit nooit zeggen, maar ik denk het niet", reageerde hij in gesprek met Aftonbladet. "Ik ben duidelijk geweest dat ik iets nieuws wil."

Iets nieuws wordt waarschijnlijk Swansea City, dat verregaande belangstelling heeft. Er zou zelfs al een akkoord tussen beide ploegen zijn. Nordfeldt heeft in Friesland, waar hij al drie jaar een vaste waarde is, een contract tot 2016. Ook Mark Uth rekent op een transfer.

In zijn laatste wedstrijd in Heerenveen gebeurde overigens nog iets opmerkelijks voor het doel van Nordfeldt. Een bal kwam terug van de tribunes het veld op en enkele seconden later maakte Vitesse de 0-1. Björn Kuipers besloot vervolgens om de goal niet af te keuren en daar heeft Nordfeldt begrip voor.

"Natuurlijk heb ik gemerkt dat de bal het veld op kwam. Maar Vitesse stond plots met twee man voor mijn neus. Zo'n kans wordt in tien van de tien gevallen gemaakt. Zelfs zonder tweede bal was ik niet in staat geweest om te redden", erkent hij eerlijk.

"Je bent eraan gewend dat de scheids altijd fluit, maar dat deed hij nu niet. Ze scoorden en we hebben niet bijzonder goed gespeeld. Toch is 2-2 een uitgangspositie waar we iets mee kunnen. Het moet echter wel beter zondag", besluit Nordfeldt.