Ochtendkrant komt met opmerkelijk en paginagroot pleidooi voor Schreuder
"Ik heb veel aan hem te danken"

Ochtendkrant komt met opmerkelijk en paginagroot pleidooi voor Schreuder

29-05-2015 08:32
1

Waar het Algemeen Dagblad eerder deze week nog meldde dat Alfred Schreuder op straat staat, daar pakt De Telegraaf vrijdag uit met een groot pleidooi voor de bekritiseerde trainer van FC Twente. Volgens de krant staat bijna de hele selectie achter Schreuder.

In een peiling hebben Hakim Ziyech, Andreas Bjelland, Jesus Corona, Renato Tapia, Luc Castaignos, Felipe Gutierrez, Joachim Andersen, Sonny Stevens, Hidde ter Avest en Nick Marsman aangegeven dat zij willen dat Schreuder blijft. Dat meldt het ochtendblad in een paginagroot artikel. TC/Tubantia schreef een dag eerder al dat een journalist van De Telegraaf al jaren een innige band heeft met de zaakwaarnemer van Schreuder.

De selectie geeft desalniettemin aan dat men vindt dat de oefenmeester niet verantwoordelijk is voor de huidige problemen van Twente, dat met zes punten aftrek als tiende eindigde. "Helaas ben ik de baas niet, maar ik wil dat de trainer blijft", zegt Hakim Ziyech. "In de winterstop stonden we nog vijfde. Daarna kwamen alle problemen rond de club naar boven."

"Dat het toen sportief minder ging, ligt echt niet alleen aan de coach. Ik vind het niet terecht dat hij zoveel kritiek krijgt en heb veel aan hem te danken. Neem alleen al mijn plek in de voorselectie van Oranje." Renato Tapia is eveneens duidelijk. "Natuurlijk sta ik achter de trainer. En dat geldt volgens mij voor iedereen binnen de selectie", aldus de middenvelder.

De leiding van FC Twente zou Schreuder vrijdag of zaterdag op straat willen zetten. Door het langdurige contract van de oefenmeester heeft de club de hulp van externe financiers nodig om tot actie over te kunnen gaan.