VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainers

29-05-2015 12:00
8

Het seizoen zit erop. Tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. We zijn inmiddels in de aanval aangekomen. De elf posities zijn aan bod gekomen en dus is vandaag tijd voor de laatste aflevering: de trainers. Op willekeurige volgorde:

Ron Jans (PEC Zwolle)
Het beste seizoen ooit in Zwolle, zo bestempelde Jans het afgelopen jaar bij de nummer zes van de Eredivisie. PEC stond bovendien voor het tweede jaar op rij in de bekerfinale en dat is vakwerk van trainer.

Phillip Cocu (PSV)
Deed wat zijn voorgangers Huub Stevens, Dwight Lodeweges, Fred Rutten en Dick Advocaat de afgelopen zeven jaar niet lukte: kampioen worden. Het aantal van 88 punten - en een voorsprong van zeventien punten op Ajax - is indrukwekkend.

Jurgen Streppel (Willem II)
Kwam niet in aanmerking voor de Rinus Michels Award, maar kan wel rekenen op een nominatie voor het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Leidde Willem II als promovendus naar het linkerrijtje.

Erwin van de Looi (FC Groningen)
Een wisselvallig seizoen met Groningen, maar het einde maakt héél veel goed. In de bekerfinale tegen PEC Zwolle bewees de nummer acht van de Eredivisie dat er die dag even niets boven Groningen ging.

Wie is de beste trainer van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij wat? Drop ze in het reactiesysteem!

De andere nominaties:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Middenvelders (1)
Middenvelders (2)
Spitsen