'Topresultaat' in strijd om Eredivisie-plek: Dit mag niet meer fout gaan
NAC is één wedstrijd verwijderd van de Eredivisie

'Topresultaat' in strijd om Eredivisie-plek: "Dit mag niet meer fout gaan"

29-05-2015 09:55

Limburg blijkt voor NAC Breda een prima provincie om in te spelen. De Bredanaars versloegen in de halve finale van de play-offs al VVV-Venlo en waren donderdagavond met 1-0 te sterk bij Roda JC Kerkrade. Lijfsbehoud in de Eredivisie komt steeds dichterbij.

"We hadden het lastig, net als in Venlo, maar we hebben wel gewonnen", zegt Demy de Zeeuw op de website van de club. "We hebben het afgelopen jaar wel eens beter verdedigd, maar het gaat nu om het resultaat. Dat is het belangrijkst."

Trainer Robert Maaskant deelde de visie van zijn middenvelder. "Ik ben uitermate tevreden met de uitslag, maar niet over de uitvoering. We weten dat Roda thuis veel druk kan ontwikkelen en dat ze moesten komen voor een resultaat. In de tweede helft kwam er teveel druk op het middenveld en verloren we de controle. De tweede helft hebben we te weinig gedaan."

Ondanks de knappe overwinning in Kerkrade, is het volgens Maaskant nog niet gedaan. "Hoewel we misschien beschikken over de betere spelers, zijn we nog niet zeker van lijfsbehoud", zegt hij tegen FOX Sports. Zijn verdediger Dirk Marcellis is het daar niet mee eens.

"Dit mag in ons eigen stadion niet meer fout gaan. Vooraf teken je voor deze uitslag. Het enige verwijt dat we onszelf kunnen maken, is dat we de voorsprong in de eerste helft niet hebben uitgebouwd. Maar uiteindelijk is het resultaat wel top."