Hiddink blij met eredivisionisten: 'Nu al werken met deze groep is heerlijk'
Voorbereiding Oranje op duels met VS en Letland

Hiddink blij met eredivisionisten: 'Nu al werken met deze groep is heerlijk'

29-05-2015 10:08

De selectie van het Nederlands elftal, die momenteel traint in Hoenderloo ter voorbereiding op de interlandwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Letland, blijft nog wel even bij elkaar. Dat zegt bondscoach Guus Hiddink tegen de NOS.

"We blijven nog wel even bij elkaar", aldus Hiddink tegenover de omroep. "Volgende week druppelen er nog spelers binnen. Dat houdt in dat deze groep nog wel compleet gaat blijven. Ik vind dit heerlijk. Ik voel me weer een klein beetje een clubcoach; ik kan de hele week met de jongens werken. Dat zijn heerlijke dagen voor trainers, want dan kun je echt in het team duiken."

Hiddink vindt het niet erg dat hij tijdens de trainingsstage in Hoenderloo nog niet kan beschikken over de volledige selectie. "Dat wisten we. Er staan een paar prachtige finales op het programma. En er lopen nog competities door. Dat is jammer, maar om nu al te kunnen werken met deze groep is heerlijk."

Op dit moment heeft Hiddink de beschikking over zestien spelers, maar maandag voegen ook Daley Blind, Bas Dost, Klaas-Jan Huntelaar, Daryl Janmaat, Nigel de Jong, Tim Krul, Robin van Persie, Quincy Promes, Davy Pröpper, Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Gregory van der Wiel zich bij het Oranje-keurkorps.