Dom, dat mag niet gebeuren, op geen enkel niveau en zeker niet in de Eredivisie
Heerenveen en Vitesse speelden met 2-2 gelijk

"Dom, dat mag niet gebeuren, op geen enkel niveau en zeker niet in de Eredivisie"

29-05-2015 10:25

Het was niet de beste wedstrijd van Jerry St. Juste van sc Heerenveen. De verdediger ging opzichtig de fout in tijdens het nacompetitieduel met Vitesse en was daardoor de schlemiel in de ploeg van trainer Dwight Lodeweges. De 0-1 was op zijn conto te schrijven en daar baalt hij van.

"Dom, dat mag niet gebeuren, op geen enkel niveau en zeker niet in de Eredivisie", zegt St. Juste op de website van de club. Hij kreeg de bal van Stefano Marzo, maar werd meteen op de huid gezeten door drie spelers van Vitesse. "Vitesse stond hoog, ze stonden ineens voor mijn neus. Ik had hem gewoon weg moeten schieten," besefte de verdediger na afloop.

Lodeweges baalt van de fouten van zijn verdediging. "Beide doelpunten komen voort uit onnodige fouten, zo onnodig. Wij doen het zelf gewoon niet goed." Ook de 1-2 van Davy Pröpper was te wijten aan persoonlijke fouten, vindt de trainer. "Dat is zo zonde. Kijk, als je helemaal scheel wordt getikt is het een ander verhaal, maar dat was niet het geval. We geven de goals gewoon zelf weg."

De jonge verdediger had na zijn fout even tijd nodig om te herstellen. Dat deed hij samen met zijn defensieve kompaan Joost van Aken aardig. Het duo stond tegenover Bertrand Traoré en ze legden hem redelijk aan banden. "Een goeie speler. Eén van de besten tegen wie ik heb gespeeld, maar in de Eredivisie moet je iedere spits kunnen bespelen.