Vooral medelijden met Van der Vaart. Hij is de laatste tijd behoorlijk misbruikt
Oud-bondscoach analyseert HSV

"Vooral medelijden met Van der Vaart. Hij is de laatste tijd behoorlijk misbruikt"

29-05-2015 11:26
1

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk is niet te spreken over de manier waarop Rafael van der Vaart behandeld wordt bij zijn club Hamburger SV. De oud-trainer van de Bundesliga-club vindt dat de reservebank hem geen recht doet. 

Van Marwijk coachte HSV van september 2013 tot februari 2014. "Ik heb vooral medelijden met Rafael van der Vaart, want hij is de laatste tijd behoorlijk misbruikt", aldus de 63-jarige ex-bondscoach van het Nederlands elftal in gesprek met Voetbal International. De club strijdt zonder zijn aanvoerder tegen degradatie. Tegen Karlsruher SC hield trainer Bruno Labbadia Van der Vaart de hele wedstrijd op de bank.

Wedden

Meer odds

Van Marwijk vindt dat de club zichzelf om zeep helpt. HSV degradeerde nog nooit naar het tweede niveau, maar staat daar na het 1-1 gelijkspel wel dichtbij. Van Marwijk: "Sinds mijn vertrek is er voor zeker veertig miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe spelers. En het elftal is alleen maar slechter gaan presteren. Deze club helpt zichzelf naar de filistijnen", vat Van Marwijk de problemen van HSV samen.

De voormalig bondscoach zag binnen de club ongeveer elke positie vervangen worden. "De laatste jaren zijn zo’n beetje alle denkbare functies één of meerdere keren opnieuw ingevuld", zegt Van Marwijk in de VI. "Hoofdtrainer, assistent-trainer, keeperstrainer, arts, fysio, dokter, bestuursvoorzitter, sportchef, marketingdirecteur en ik zal best nog iemand vergeten. Dat heeft zeker tien miljoen aan afkoopsommen gekost."