Zeer interessant, zou ook echt iets voor PSV zijn. Alleen ontzettend duur
"We hebben hier in de regio genoeg bedrijven"

"Zeer interessant, zou ook echt iets voor PSV zijn. Alleen ontzettend duur"

29-05-2015 13:11
3

PSV heeft eerder dit seizoen in de keuken van Borussia Dortmund rondgekeken. Assistent-trainer Ernest Faber ging op audiëntie in Duitsland, claimt Phillip Cocu.

"Wij zijn daar op bezoek geweest", bevestigt de PSV-trainer in gesprek met Voetbal International. Dortmund heeft een hypermodern trainingscomplex, inclusief voetbalkooi met diverse technische snufjes waarmee de handelingssnelheid, het oriëntatievermogen en de technische vaardigheden worden verbeterd.

"Zeer interessant", aldus Cocu. "Zou ook echt iets voor PSV zijn. Het is alleen ontzettend duur, te duur voor ons. Maar we zijn wel aan het bekijken of we zelf iets soortgelijks kunnen bouwen. We hebben hier in de regio genoeg bedrijven die daar een rol in kunnen spelen. Dat hoort ook bij de houding om er alles aan te doen om beter te worden."

In de zoektocht naar technische verbeteringen is PSV al actief. "We zijn de laatste twee, drie maanden begonnen met 3D-analyse voor de spelers. Het is iets wat heel erg past bij de huidige generatie, die visueel is ingesteld. Ze krijgen een bril op en bekijken dan beelden van een wedstrijd driedimensionaal terug. Echt heel bijzonder."