John op weg naar Benfica-uitgang: langdurig contract ligt klaar in Engeland
Transfer van international

John op weg naar Benfica-uitgang: langdurig contract ligt klaar in Engeland

29-05-2015 13:30
1

Ola John vertrekt bij Benfica en tekent bij Swansea City. De Nederlandse vleugelspeler heeft volgens Voetbal International al overeenstemming bereikt met de Premier League-club over een vijfjarige verbintenis. John kwam in het verleden uit voor FC Twente.

De onderhandelingen tussen Swansea City en de werkgever van John, het Portugese Benfica, bevinden zich in een afrondend stadium. "Het was altijd een droom van Ola om ooit in de Premier League te spelen", zegt Collins John, de oudere broer en zaakwaarnemer van Ola John. "Er was ook belangstelling van andere clubs, maar Ola had het beste gevoel bij Swansea."

Swansea zat vorig jaar ook al achter de aanvaller aan. Een transfer ketste op het laatste moment echter af. "De club is Ola daarna blijven volgen in de hoop hem ooit te kunnen vastleggen. Dat moment is nu heel dichtbij", zegt zijn broer. 

John maakte drie seizoenen geleden de overstap van Enschede naar het Portugese Benfica. Hij kostte de Portugezen toen een slordige 9,5 miljoen euro. Bij Benfica had hij een goede start, maar kreeg hij de laatste twee jaar steeds minder speeltijd. Hij werd in de jaargang 2013/14 uitgeleend aan het Duitse Hamburger SV, terwijl hij het afgelopen seizoen voornamelijk als invaller werd gebruikt.