'Guardiola plant revolutie bij Bayern München en krijgt blanco cheque'
Trainer krijgt carte blanche

'Guardiola plant revolutie bij Bayern München en krijgt blanco cheque'

29-05-2015 15:15
11

In de jacht op nieuw Champions League-succes krijgt trainer Pep Guardiola bij Bayern München komende zomer carte blanche op de transfermarkt. De Spanjaard wil een revolutie ontketenen bij de recordkampioen en de bezem door de selectie halen.

Volgens de Catalaanse krant Sport staat het Guardiola vrij om geld uit te geven. Het eerste doelwit van Guardiola is volgens het dagblad Raheem Sterling. De sterspeler van Liverpool weigert in Engeland zijn contract te verlengen en aast op een transfer. De flankspeler moet Bayern deze zomer al komen versterken en Guardiola ziet in hem prioriteit nummer één.

Naast nieuwe spelers wil Guardiola ook afscheid nemen van een aantal oudgedienden. Bastian Schweinsteiger is naar verluidt het eerste slachtoffer. De Duitser moet plaats maken voor de jonge Italiaan Marco Verratti (Paris Saint-Germain). Ook in de defensie wil Guardiola opschonen. De Braziliaan Dante moet het veld ruimen voor Branislav Ivanovic van Chelsea.

De trainer zinspeelt ook op zwaardere concurrentie voor Franck Ribéry en Arjen Robben. Bayern was de laatste seizoenen afhankelijk van het tweetal, maar ze zijn beiden ook blessuregevoelig. Sterling kan op beide flanken uit de voeten, terwijl Guardiola ook denkt aan het kopen van Kevin de Bruyne van VfL Wolfsburg.