Opgeleefde Fischer heeft zin in EK: Ik hoop van harte op een uitnodiging
Denemarken Onder 21 gaat naar het EK in Tsjechië

Opgeleefde Fischer heeft zin in EK: "Ik hoop van harte op een uitnodiging"

29-05-2015 16:23

Ajacied Viktor Fischer hoopt dat hij maandag tot de selectie behoort van Jong Denemarken, dat zich voorbereidt op het EK in Tsjechië komende zomer. De vleugelspeler van Ajax is net weer hersteld van een slepende blessure.

"Ik zou graag met de ploeg in actie komen en de finale halen. Ik hoop van harte dat ik word geselecteerd", zegt Fischer tegen het Deense Ekstrabladet. Dan moet hij wel gekozen worden door bondscoach Jess Thorup. Hij speelde al zes wedstrijden voor de Deense nationale ploeg maar voelt zich niet te goed voor de beloftenploeg.

In het slot van de Eredivisie kwam Fischer terug van een blessure, die hem meer dan dertien maanden aan de kant hield. Hij spreekt over die vervelende periode met de Deense krant. "Het was een moeilijke periode. Het was een lange adem en het heeft even geduurd voordat ik weer kon spelen", zegt Fischer. "Ik heb de schade echter achter me gelaten en nu voel ik me weer een voetballer.

Toen hij tegen SC Cambuur scoorde, werd hij door het publiek in Amsterdam toegezongen. "Dat was een prachtig moment. Ik keek er echt weer als een kleine jongen naar uit om te spelen. Ik kreeg een heel mooie en ontroerende ontvangst."