UEFA straft Feyenoord na 'banaanincident': geen publiek én boete

UEFA straft Feyenoord na 'banaanincident': geen publiek én boete

29-05-2015 17:56
6

Feyenoord moet het in het eerstvolgende Europese thuisduel stellen zonder het trouwe thuispubliek. De UEFA heeft vrijdag besloten de Rotterdammers te straffen voor het 'banaanincident' in de thuiswedstrijd tegen AS Roma. Ook krijgt Feyenoord een boete van in totaal 100.000 euro. 

Feyenoord krijgt de straffen voor het wangedrag van de fans tijdens het thuisduel in de Europa League tegen AS Roma op 26 februari. De UEFA heeft de fans schuldig bevonden aan racistisch gedrag, iets dat Feyenoord altijd heeft tegengesproken. Feyenoord heeft ook een voorwaardelijke straf van één Europese wedstrijd zonder publiek ontvangen, met een proeftijd van twee jaar. 

Tijdens het bewuste duel werd een opblaasbanaan op het veld gegooid, in de buurt van de donkere speler Gervinho van AS Roma. Dat werd als racistisch geïnterpreteerd door de Europese voetbalbond. 

De straf zal op zijn vroegst plaatsvinden in het seizoen 2016/2017. Feyenoord slaagde er deze jaargang niet in om zich te plaatsen voor Europees voetbal. De Rotterdammers lieten in de slotfase van de competitie de derde plek uit handen glippen en gingen in de play-offs vervolgens ten onder tegen sc Heerenveen.