Talentvolle Ajacied vertrekt: 'Bij Ajax loopt er een overschot aan talent rond'
"Het is tenslotte niet voor iedere jonge voetballer weggelegd..."

Talentvolle Ajacied vertrekt: 'Bij Ajax loopt er een overschot aan talent rond'

29-05-2015 21:13

Melvin Vissers keert na dit seizoen terug bij Sparta Rotterdam, de club die hij drie jaar geleden voor Ajax verliet. In Amsterdam brak de negentienjarige middenvelder niet door. Hij denkt dat een terugkeer naar Sparta hem goed zal doen.

"Toen Ajax drie jaar geleden bij mij aanklopte en mij een driejarig contract aanbood, heb ik heel bewust de overstap naar Amsterdam gemaakt", zegt Vissers op de site van zijn management Wasserman. "Ik heb drie leerzame jaren achter de rug en ik heb er dan ook totaal geen spijt van dat ik destijds de beslissing heb genomen om naar Ajax te gaan.

Wedden

Meer odds

"Het is tenslotte niet voor iedere jonge voetballer weggelegd om daar te kunnen spelen. Maar je weet ook dat er bij Ajax altijd een overschot aan talent rondloopt. Daardoor was het ook moeilijk voor mij om door te breken", vervolgt Vissers, die een eenjarig contract tekende bij Sparta. "Toen ik van de leiding van Ajax hoorde dat het voor mijn ontwikkeling misschien beter zou zijn om ergens anders de volgende stappen te zetten, heb ik goed nagedacht wat voor mij het beste zou zijn."

"Er waren een paar clubs, uit de Eredivisie en de Jupiler League, die aangaven dat ze mij er bij wilden hebben, maar Sparta zat steeds in mijn achterhoofd", onthult de speler. "Ik heb, voordat ik naar Ajax vertrok, een aantal jaren met veel plezier bij Sparta gespeeld. En ik ken ook nog steeds veel mensen die daar rondlopen."