Feyenoord-bom stond op ontploffen: 'Met andere karakters was er onrust ontstaan'
"In de trainersstaf klikte het ook niet"

Feyenoord-bom stond op ontploffen: 'Met andere karakters was er onrust ontstaan'

29-05-2015 21:38

Voor Feyenoord is het seizoen 2014-2015 mislukt. De Rotterdammers liepen Europees voetbal mis, voelden zich genoodzaakt de falende trainer Fred Rutten te ontslaan en misten scorend vermogen door slecht aankoopbeleid. Dat is in een notendop de kritiek die voetbalkenners op Feyenoord hebben. Jan Boskamp liet zich ook uit over 'zijn' club.

De analyticus schoof vrijdag aan bij FC Rijnmond, een praatprogramma over voetbal. Hij legde de vinger op de zere plek. "Ze hebben bijvoorbeeld geen Europees voetbal gehaald door een gebrek aan scorend vermogen op het middenveld. En in de trainersstaf klikte het ook niet", stak Boskamp van wal. De hoofdpersoon ging ook al in op de eventuele nieuwe trainer van Excelsior en een mogelijke verkoop van Jordy Clasie.

Wedden

Meer odds

"Als Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel andere karakters hadden was er waarschijnlijk onrust ontstaan. Nu zag ik regelmatig assistent-trainer Patrick Greveraars langs de lijn coachen. Dat kan niet. Dat moeten Van Bronckhorst en Van Gastel doen en in mijn ogen is dat een verkeerde zet geweest", aldus de goedlachse Boskamp.