PSV-doelwit kijkt ogen uit: De beste voetballers uit de Eredivisie zijn hier
"Je merkt dat het niveau gelijk wat hoger ligt"

PSV-doelwit kijkt ogen uit: "De beste voetballers uit de Eredivisie zijn hier"

29-05-2015 21:50

Steven Berghuis wordt in de media veelvuldig in verband gebracht met PSV. Maar de buitenspeler van AZ richt zich momenteel alleen op het Nederlands elftal. Hij kreeg onlangs voor het eerst een oproep van bondscoach Guus Hiddink.

De 23-jarige buitenspeler kijkt zijn ogen uit bij Oranje. "Je merkt dat het niveau gelijk wat hoger ligt. Ik moet sneller op adem komen, maar dat is alleen maar mooi. Dit is een niveau waar ik naartoe kan werken. De beste voetballers uit de Eredivisie zijn hier, dat tilt het niveau automatisch omhoog", zegt hij op de website van AZ.

Berghuis geeft aan dat er ook wat spanning bij komt kijken. "Alles wat nieuw is, is spannend. Ook omdat je nog niet iedereen goed kent. Maar ik heb de bondscoach een hand geschud, het gebruikelijke praatje voor de groep gehouden, gezegd dat ik het een eer vind hier te zijn en er zin in heb. Eenmaal op het veld was die spanning verdwenen."

Nu lonkt een debuut in Oranje voor Berghuis. Dat kan op 5 juni tegen de Verenigde Staten gebeuren. "Ik wil eigenlijk gewoon genieten, plezier hebben en verder heb ik niet zoveel verwachtingen. Ik geniet ervan dat ik op het veld sta en daar wil ik me laten zien. Dat ga ik doen en dan zien we het wel. Als het komt, dan ben ik er klaar voor", aldus de speler.