Serieuze aanklacht tegen Barça: 'Misleiding, hij was niet 17 maar 83 miljoen waard'
Problemen voor Barcelona groter?

Serieuze aanklacht tegen Barça: 'Misleiding, hij was niet 17 maar 83 miljoen waard'

30-05-2015 00:00
7

De Braziliaanse voetbalclub Santos heeft FC Barcelona aangeklaagd. Santos eist meer geld van de Catalanen naar aanleiding van de transfer die Neymar in 2013 maakte. De Brazilianen ontvingen naar eigen zeggen zeventien miljoen euro en willen meer geld zien.

Modesto Roma Jr, de president van Santos, liet weten dat zijn club zich misleid voelt. "Op donderdag heeft Santos een officiële klacht ingediend bij FIFA tegen Barcelona, Neymar da Silva Santos Jr, Neymar Silva Santos en Neymar Sport Marketing", aldus de preses. "Op 31 mei is het twee jaar geleden dat de transfer van Neymar is afgerond voor een bedrag van 17,1 miljoen euro plus een clausule van twee miljoen euro als de speler zou behoren tot de finalisten voor de Gouden Bal."

"Santos hoorde niet veel later aan dat de waarde van de speler was gestegen tot 83 miljoen euro. Santos vindt dat Barcelona, Neymar en diens onderneming de club een compensatie moeten geven, omdat Barça ons misleid heeft over de waarde van Neymar. Daarnaast vindt Santos dat de Barcelona-directeuren gestraft moeten worden", aldus Modesto Roma Jr. "We ondernemen deze actie voor de club Santos, niet tegen een clubidool. We konden ons niet langer inhouden. We respecteren iedereen, maar we moeten de schade die de club heeft geleden zien te herstellen."