Depay bij Oranje: Ik snap dit soort vragen niet, dat is wat anders
"Ik leg de lat voor mezelf een stukje hoger"

Depay bij Oranje: "Ik snap dit soort vragen niet, dat is wat anders"

30-05-2015 07:04

Memphis Depay vertrekt komende zomer voor het ongelooflijke bedrag van 32 miljoen euro naar topclub Manchester United, waar ook voor hem een miljoenenbedrag klaarligt. Hij vindt echter niet dat zijn status is veranderd door de transfer die hij maakt.

"Ik ben nog steeds dezelfde Memphis", zegt Depay in gesprek met De Telegraaf. "Hoe ouder je wordt en hoe meer ervaring je krijgt, hoe hoger je niveau wordt. Elke keer als ik bij het Nederlands elftal kom, leg ik de lat voor mezelf een stukje hoger. Dat is normaal en niet omdat ik nu een mooie transfer heb gemaakt."

Na de titel is het voor Depay geen enkel probleem om zich weer op te laden voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. "Elke interland is lekker. Ik snap dit soort vragen niet. Dat de resultaten van het Nederlands elftal aan het einde van vorige voetbalseizoenen niet altijd goed waren, is wat anders. Maar ik denk dat iedereen graag wil spelen, resultaten wil boeken en niets liever dan naar het EK wil. We hebben er zin in, ook na een zwaar seizoen."

Nu de linksbuiten zijn toptransfer in de tas heeft, stelt hij een nieuw doel: basisspeler speler worden in Oranje. "Ik hoop mijn plek te veroveren en die niet meer weg te geven. Het is aan mij om het elke keer weer te laten zien. Het is anders dan bij een club, omdat het bij Oranje telkens heel korte periodes zijn", aldus de 21-jarige Depay.