Ajax, Feyenoord en PSV krijgen advies: Een tip om ons wat meer te volgen
"Persoonlijk heb ik een goed seizoen gehad"

Ajax, Feyenoord en PSV krijgen advies: "Een tip om ons wat meer te volgen"

30-05-2015 07:20
7

Met Dnipro Dnipropetrovsk stond er dit jaar een verrassende ploeg uit Oekraïne in de finale van de Europa League. De plaagstoot van Ajax liet de Nederlandse clubs zien dat succes in Europa wel degelijk mogelijk is. 

Ook het Dinamo Kiev van Jeremain Lens is bijna elk jaar wel goed voor een plek bij de laatste ploegen. Door zijn avontuur in Oekraïne is de Nederlandse flankspeler wat uit beeld geraakt, maar dat zegt volgens hem niets over het niveau in het land. "Ik denk dat alle Oekraïense ploegen dit jaar Europees genoeg indruk hebben weten te maken. Dus misschien is het een tip om ons wat meer te volgen", zo geeft hij Ajax, Feyenoord en PSV een advies in de jacht op Europees succes.

Lens speelt donderdag nog in de bekerfinale tegen Shakhtar Donetsk en meldt zich daarna bij Oranje. "Persoonlijk heb ik een goed seizoen gehad. Ik ben voornamelijk als aangever belangrijk geweest en heb zo goed als alle wedstrijden gespeeld. Na de winterstop had ik een vervelende bovenbeenblessure, die me ruim een maand aan de kant hield. Daarna ben ik weer in het elftal gekomen en doorgegaan met assists geven. Het resulteerde na zes jaar weer in een kampioenschap van Dinamo en eindigt hopelijk met de dubbel", aldus de 27-jarige Amsterdammer in De Telegraaf.