Vlaar op prijzenjacht: Zoveel is mij wel duidelijk gemaakt de laatste maanden
"Dat is jammer, want zo'n prijs pakken is echt bijzonder"

Vlaar op prijzenjacht: "Zoveel is mij wel duidelijk gemaakt de laatste maanden"

30-05-2015 07:48

Ook Ron Vlaar richt zich vanaf volgende week op de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Letland. Maar voor 'Ron Beton' staat zaterdag eerst nog de prachtige FA Cup-finale tegen Arsenal op het programma. Het is een kans om voor het eerst zilverwerk in de wacht te slepen.

Ook bij Aston Villa weet men niet (meer) wat het winnen van prijzen is. In 1982, uitgerekend in De Kuip, werd de Europa Cup 1 gewonnen en kort daarna werd ook de Super Cup nog bemachtigd. Daarna was het echter lang stil. "Een landstitel zit er natuurlijk al een tijdje niet in. De club won in 1957 voor het laatst de FA Cup en daar praten de mensen nog steeds over. En in 1996 wonnen ze voor het laatst de League Cup. Dit is een unieke kans", aldus Vlaar.

"Dit is een grote prijs, zoveel is mij wel duidelijk gemaakt de laatste maanden", vervolgt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik ging deze week nog even een paar boodschappen doen en werkelijk iedereen begon over de wedstrijd tegen Arsenal. Het is voor Aston Villa een prachtige kans om een moeizaam seizoen op grandioze wijze af te sluiten."

Vlaar hoopt nu zijn eerste prijs in clubverband te pakken. "Ik sprak de afgelopen dagen Stefan de Vrij nog, hij verloor met Lazio Roma de Italiaanse bekerfinale van Juventus. Dat is jammer, want zo'n prijs pakken is echt bijzonder. Al neemt dat niet weg dat ik enorm trots op hem ben. We hebben het er vaak over: bij Feyenoord zijn we echt doorgebroken, afgelopen zomer stonden we in de halve finale van het WK. Nu allebei in een bekerfinale. Laten we alleen hopen dat Aston Villa wel als winnaar van het veld stapt. Dat zal een heel bijzonder gevoel geven."