Weggestuurd worden bij Ajax was een dieptepunt, daarna is het licht gaan branden
"Ik dacht dat ik alles beter wist"

"Weggestuurd worden bij Ajax was een dieptepunt, daarna is het licht gaan branden"

30-05-2015 08:16
6

Quincy Promes maakt komende zomer mogelijk een toptransfer naar Atlético Madrid of Paris Saint-Germain, maar daar heeft het lang niet naar uitgezien. De flankspeler werd weggestuurd bij Ajax en belandde toen in een diep dal.

"Dat ik werd weggestuurd bij Ajax was echt een dieptepunt", zegt Promes in De Telegraaf. "In die tijd was ik te onrustig, te veel met andere dingen bezig. Het is ook geen geheim dat ik een te grote mond had. Tegen de trainer, tegen mensen die kritiek op me hadden. Ik dacht dat ik alles beter wist en dat ik er al was. Ik had moeite met zelfkritiek."

Na zijn noodgedwongen vertrek bij Ajax besefte Promes zich echter dat het anders moest. "Mijn hele leven was Ajax. Ik viel in een gat. Maar tegenslag motiveert me ook. Je moet keihard vechten in het leven." De rechtsbuiten wist de knop om te zetten en daarna ging het hard. "Ik ben naar Haarlem overgestapt, maar die club ging failliet en toen kreeg ik de mogelijkheid bij FC Twente. Door het wegmoeten bij Ajax is het licht gaan branden bij me. Soms gebeurt er iets in je leven, waardoor je een wake-up call krijgt."

Via Go Ahead Eagles veroverde Promes een plek in de hoofdmacht van Twente, dat hem uiteindelijk voor zo'n twaalf miljoen euro aan Spartak Moskou verkocht. "Ik denk dat ik met mijn transfer de club nog goed heb geholpen. Ik ben niet voor weinig weggegaan. Ik wil FC Twente ook zeker geen trap nageven, want ze hebben het al moeilijk zat en ik heb mooie jaren gehad bij die club. Ik ben ze dankbaar en ik hoop dat ze snel uit de dip komen. De supporters verdienen beter dan dit."