Clubicoon kan aartsrivaal uit Eredivisie kegelen: Wij kunnen beter voetballen
"Dat kunnen we zondag heus nog een keer"

Clubicoon kan aartsrivaal uit Eredivisie kegelen: "Wij kunnen beter voetballen"

30-05-2015 08:55

Voor Arjan Swinkels zijn de wedstrijden om promotie tegen NAC Breda extra bijzonder. De verdediger van Roda JC is kind van Willem II, de aartsrivaal van de tegenstander in de nacompetitie. Hij hoopt de Brabantse club zondag uit de Eredivisie te kunnen kegelen.

Swinkels speelde jarenlang voor Willem II en dat zorgt voor een extra tintje. "Spelen tegen NAC geeft een apart gevoel, maar ik moet me niet met sentimenten bezighouden", zegt de verdediger in De Telegraaf. Het eerste duel eindigde in een 0-1 nederlaag, maar Swinkels ziet nog volop kans op promotie.

"Wij waren absoluut niet de mindere van NAC, al doet de uitslag anders vermoeden. Ik houd zelf een goed gevoel over aan de thuiswedstrijd. Het enige wat we nu moeten doen is de bal erin schieten", aldus de dertigjarige routinier, die in het Algemeen Dagblad zegt dat er een uitstekend groepsgevoel in de selectie van Roda is. "Dat gaat uiteindelijk doorslaggevend zijn. NAC staat er goed voor, maar wij willen zo ongelooflijk graag. We gaan nog één keer alles geven."

"Wij hebben tegen elkaar gezegd dat we absoluut nog leven. Ik denk dat ze bij NAC de handjes mogen dichtknijpen met dit resultaat. In de tweede helft hebben we niets van ze te vrezen gehad. Alleen hebben we helaas niet gescoord. Ik zei meteen: 'Jongens, wij hebben laten zien dat we beter kunnen voetballen. Dat kunnen we zondag heus nog een keer. En dan komt alles goed."