Blatter haalt keihard uit en dreigt: Ik vergeef iedereen, maar vergeet niet
"Er zijn tekenen die niet liegen"

Blatter haalt keihard uit en dreigt: "Ik vergeef iedereen, maar vergeet niet"

30-05-2015 10:11
9

De Europese landen lijken voorlopig niet op mooie berichten vanuit de FIFA te hoeven rekenen. Sepp Blatter hekelt de 'haatcampagne' die de UEFA tegen hem heeft ingezet.

In een interview met de Zwitserse televisiezender RTS gaat Blatter behoorlijk tekeer. "Het was een vorm van haat die niet van één persoon bij de UEFA afkwam, maar van de gehele UEFA-organisatie. Ze hebben niet begrepen dat ik in 1998 voorzitter ben geworden", zei de herkozen FIFA-preses.

Vooral Michel Platini, toch al niet een goede vriend van Blatter, moet het ontgelden. De Fransman stapte donderdag op Blatter af met het verzoek op te stappen. "Ik vergeef iedereen, maar ik vergeet niet", reageert Blatter nu. In de acties van de FBI ziet hij vooral een complot.

"Er zijn tekenen die niet liegen. De Amerikanen wilden het WK van 2022 binnenhalen en dat verloren ze. Als de Amerikanen te maken hebben met financiële of wettelijke delicten van Noord- en Zuid-Amerikaanse burgers, dan moeten ze die daar oppakken. Niet in Zürich omdat daar een congres is."

"Vergeet niet dat de Verenigde Staten de grootste sponsor zijn van het Jordanese koninkrijk, en dus van mijn tegenstrever (de Jordanese prins Ali, red.). Deze zaak voelt niet goed", zo citeert De Volkskrant de machtige baas van de wereldvoetbalbond. Intussen kondigen de Amerikanen meer acties aan.