Ontevreden publiekslieveling Heerenveen gelinkt aan Celtic: Ik moet meer spelen
"De woorden die ik in april sprak, zijn misschien ook wel waar"

Ontevreden publiekslieveling Heerenveen gelinkt aan Celtic: "Ik moet meer spelen"

30-05-2015 10:27

Kenneth Otigba leek als talentvolle verdediger een mooie toekomst tegemoet te gaan. De Hongaar veroverde een plek in het centrum van sc Heerenveen, maar dit seizoen is zijn ontwikkeling gestokt. 

Na de blessure van Jordy Buijs zag het ernaar uit dat de bij het publiek geliefde Otigba weer in de basis zou terugkeren, maar inmiddels krijgt Jerry St. Juste de voorkeur achterin. De 22-jarige Otigba zei daarom in april al dat hij weinig vertrouwen voelt. "Klopt. En de woorden die ik in april sprak, zijn misschien ook wel waar", zegt hij in de Leeuwarder Courant.

"Maar ik heb besloten me alleen bezig te houden met dingen waarop ik invloed heb. In die zin heb ik bijgeleerd. Ik moet volgend seizoen meer spelen. Daar moet ik mee bezig zijn", aldus Otigba, die nog niet aan een vertrek denkt. "Ik wil hier blijven. Tenminste, als ik veel aan spelen toekom." Zo niet, dan is wellicht een transfer naar Celtic een optie. "Maar concreet is de belangstelling volgens mij niet. Dus houd ik me er niet echt mee bezig."

Wellicht dat Otigba met zijn manier van spelen wel beter in Schotland past. De Nederlandse speelstijl is hem niet heilig. "Chelsea heeft al zoveel gewonnen, nu weer de landstitel. Wie durft er dan te zeggen dat het fout of slecht is om te spelen zoals zij? Hier hoor je vaak dat mensen liever een leuke wedstrijd met 4-3 verliezen, dan dat ze een saai duel met 0-0 afsluiten. Dat begrijp ik wel, maar toch kijk ik op een andere manier naar voetbal."