Van Gaal zag bui al hangen: 'Kijk maar naar zijn loopbaan, dat bewijst het'
Komend seizoen meedoen om de prijzen

Van Gaal zag bui al hangen: 'Kijk maar naar zijn loopbaan, dat bewijst het'

30-05-2015 12:06
1

Wayne Rooney erkent dat de spelers van Manchester United dit seizoen flink hebben moeten wennen aan de werkwijze van Louis van Gaal. De Nederlandse manager werd afgelopen zomer aangesteld en eindigde in zijn eerste jaar bij de Engelse grootmacht op de vierde plaats in de Premier League.

Die klassering is wellicht enigszins teleurstellend, gezien de enorme smak geld die Van Gaal aan diverse nieuwe spelers uit mocht geven. Rooney verklaart op de clubsite van United dat hij vooral blij is dat de ploeg er in slaagde om zich te kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. "Dat was echt een must", aldus de international. "Dit seizoen ontbraken we in de Champions League, nu zijn we weer terug waar we horen. Hopelijk is het voor ons een springplank naar een hoger niveau en gaan we komend seizoen écht meedoen om de prijzen."

Werken onder Van Gaal was even wennen voor de aanvoerder. "Kijk maar naar zijn loopbaan, hij heeft overal goed gepresteerd en dat bewijst dat hij een topmanager is. Sinds Van Gaal hier is begonnen, heeft hij het geweldig gedaan. Hij kwam hier met nieuwe ideeën, een nieuwe manier om te spelen, andere trainingsmethodes - dat was voor ons wennen de eerste maanden."

"Van Gaal waarschuwde ons al daarvoor. Hij voorspelde dat het moeilijk zou worden, met veel nieuwe spelers die aan een andere competitie moesten wennen. Dit seizoen hebben we nog geen prijs gewonnen, volgend jaar gaan we daar op focussen. Ik hoop dat ik daar als aanvoerder een belangrijke bijdrage aan kan leveren", besluit Rooney.