'Tattoo Theo' snapt niets van populariteit: 'Hebben ze gedronken ofzo?'
Beste XI allertijden gekozen

'Tattoo Theo' snapt niets van populariteit: 'Hebben ze gedronken ofzo?'

30-05-2015 12:16
18

Niet Epy Drost, Sander Boschker of Fred Rutten, maar Theo Janssen is volgens de fans van FC Twente de beste spelers uit de historie van de club. Supporters konden de afgelopen maanden hun favoriete spelers uit de geschiedenis van de Tukkers kiezen. Janssen werd er het vaakst uitgepikt. 

Fans konden bij de verkiezing van TC/Tubantia de keuze maken uit 362 spelers die Twente dienden. Liefst 72 procent van de supporters gaf de linkspoot een plek in zijn of haar opstelling. "Hebben ze gedronken ofzo?", reageert de huidig scout van Vitesse tegenover de krant. "Nee, dit verbaast me wel, zeg. Maar ik vind het ook heel bijzonder en het maakt me echt enorm trots."

Janssen zoekt naar een verklaring voor zijn opmerkelijk grote populariteit bij de Twente-achterban. "Ik denk dat de Twente-fans zich konden identificeren met me. Dat ze het waardeerden hoe ik op én naast het veld was. Altijd heb ik oog gehouden voor mensen rondom de club, vond het leuk om te babbelen met de supporters. De beste contacten uit mijn Twente-tijd zijn de materiaalman en de teammanager, dat zegt genoeg."

Andere namen uit de beste elf in de historie van Twente zijn onder meer Bryan Ruiz, Wout Brama, Kenneth Perez en Douglas. Zie het complete elftal hieronder (bron: TC/Tubantia).