Dreigende arrestie baart geen zorgen: 'Gearresteerd? Wil er niet over praten'

Dreigende arrestie baart geen zorgen: 'Gearresteerd? Wil er niet over praten'

30-05-2015 13:41
1

Sepp Blatter ging zaterdag tijdens een persconferentie dieper in op zijn herverkiezing als voorzitter van de FIFA. Ook werden er door de aanwezige pers vragen gesteld over de schandalen rondom zijn organisatie. De Zwitser benadrukte eens te meer dat hij niet vreest voor zijn eigen positie. 

"Gearresteerd? Voor wat? Volgende vraag", aldus Blatter. "Als er iets onderzocht wordt, wacht ik rustig af. Ik weet niets van de genoemde, verduisterde 10 miljoen dollar. Ik was het zeker niet. Of ik me zorgen maak? Nee, en ik wil er verder niet over praten.''

Eerder haalde de preses keihard uit naar zijn tegenstanders. Nu nuanceerde Blatter zijn uitspraken enigszins. "''Ik was aangedaan door bepaalde personen. Maar ik ben de voorzitter van iedereen. Dus ook van mijn tegenstanders. Er zijn geen gevolgen voor de toekomst. (...) We hebben het over voetbal. De winnaar van vandaag, kan de verliezer van morgen zijn. We hebben elkaar nodig. Er is geen reden voor de UEFA om uit de FIFA te stappen", verwees hij naar geruchten én zijn conflict met UEFA-baas Michel Platini.