Ajax is mijn club, mijn tweede thuis. Ik zie ze vaker dan mijn eigen moeder
"Mijn ouders hebben me altijd gesteund"

"Ajax is mijn club, mijn tweede thuis. Ik zie ze vaker dan mijn eigen moeder"

30-05-2015 14:08
3

Joël Veltman stond wekelijks op het veld met zijn jeugdidool: Jaap Stam. De verdediger van Ajax voelt zich vereerd dat hij 'les' krijgt van de meester zelf.

Veltman keek als jochie op tegen Stam en doet dat eigenlijk nog steeds. "Hij voetbalde voor mijn tijd, maar ik kijk graag naar zijn manier van voetballen. Het is natuurlijk hartstikke mooi dat we elkaar nu tegenkomen op de Toekomst. Ik heb voorheen ook bij hem getraind. Daar heb ik heel veel van geleerd", vertelt de mandekker op de Ajax-website.

Veltman loopt sinds zijn tiende rond in Amsterdam. "Ik zie de trainers vaker dan mijn eigen moeder. Ajax is mijn club, mijn tweede thuis", lacht hij. "Mijn ouders hebben me altijd gesteund in mijn ambitie om profvoetballer te worden. Hoewel het soms ook een gekke wereld is. Als je op hoog niveau voetbalt, krijg je automatisch een hoop media-aandacht."

In de Ajax-kleedkamer maakt Veltman sinds dit jaar de dienst uit. "Vroeger was Siem de Jong de DJ in de Ajax-kleedkamer, maar nu ben ik het meestal die aan de knoppen draait. Ik luister eigenlijk alles, behalve hardcore. Vlak voordat ik het veld opga, luister ik graag naar Intoxicated van Martin Solveig. Dat nummer geeft zo’n lekkere dreun. Daar pep ik mezelf echt mee op."