Van der Vaart staat voor 'riskante terugkeer': 'Het kan de pijn verzachten'
'Het wordt een zware opgave'

Van der Vaart staat voor 'riskante terugkeer': 'Het kan de pijn verzachten'

30-05-2015 15:03
5

De kans is groot dat Rafael van der Vaart in de basis mag beginnen bij zijn laatste optreden voor Hamburger SV. In Duitsland is men er echter niet gerust op.

Van der Vaart zat in de heenwedstrijd om promotie/degradatie tegen Karlsruher SC (1-1) negentig minuten op de bank, maar maandagavond staat hij naar alle waarschijnlijkheid in de basis, als verdedigende middenvelder of man achter de spitsen.

'Het wordt een riskante terugkeer', oordeelt Hamburger Morgenpost zaterdag. 'Zelfs na een ideeënloze eerste helft werd geen beroep gedaan op Van der Vaart, maar in de return keert hij terug.'

Van der Vaart krijgt op die manier alsnog een waardig afscheid in Noord-Duitsland. In de 33e speelronde kreeg de 32-jarige spelmaker een gele kaart, waardoor hij geschorst was voor het slot tegen Schalke 04, waarin HSV met een 2-0 zege op het nippertje directe degradatie afwendde.

'De supporters van HSV hebben hun geloof in de kwaliteiten van Van der Vaart allang verloren, zo zwak speelt hij dit seizoen', vervolgt de krant. 'Het wordt een zware opgave voor de Nederlander, maar het is ook een kans om nog één keer wat te laten zien. Een zege zal de pijn van zijn laatste maanden in ieder geval een beetje verzachten.'