Ajax trots op megatransfer: 'Al leverde zijn vertrek ons ook kopzorgen op'
"Hopelijk blijft hij zich op deze manier ontwikkelen"

Ajax trots op megatransfer: 'Al leverde zijn vertrek ons ook kopzorgen op'

30-05-2015 16:06
2

Edwin van der Sar is lovend over Daley Blind, die volgens de oud-doelman een prima ontwikkeling heeft doorgemaakt in zijn debuutseizoen bij Manchester United. Ajax verkocht Blind afgelopen zomer voor circa 17,5 miljoen euro. Van der Sar, momenteel commercieel directeur van Ajax, laat dat weten op de clubsite van United.

De commerciële man van Ajax speelde in het verleden zelf voor de Mancunians en is trots. "Natuurlijk zijn we trots. Ook al hadden we bij Ajax een beetje kopzorgen over hoe we een speler als Daley moesten vervangen", aldus Van der Sar. "Toen hij acht jaar oud was, kwam hij als kleine jongen voor het eerst bij Ajax om wedstrijden te spelen, aan de hand van zijn vader Danny. Het is fantastisch om te zien hoe hij zich ontwikkeld heeft in de zestien jaren die volgden."

"Natuurlijk met een fantastisch WK en de transfer naar een fantastische club als deze, waar Louis van Gaal aan het roer staat, tot gevolg. Hopelijk blijft hij zich op deze manier ontwikkelen. Hij speelt zeer volwassen, op het middenveld en als linksback. We zijn met z'n allen erg trots op hem. De complimenten gaan uit naar de coaches bij Ajax. Onze filosofie om spelers op te leiden richting het eerste elftal en hen daarna een mooie carrière te geven, werpt z'n vruchten af", besluit Van der Sar.