Zweedse aankoop heeft opmerkelijke reden voor volgen van Nederlandse lessen
"Ook de voetbaltermen ken ik al"

Zweedse aankoop heeft opmerkelijke reden voor volgen van Nederlandse lessen

30-05-2015 16:54
1

Simon Thern versterkte sc Heerenveen afgelopen winterstop en laat er geen gras over groeien. Ook al wist hij snel te aarden in Friesland, wil hij er een schepje bovenop doen. Door Nederlandse lessen te volgen.

"Ik heb Nederlands les. Ik vind het heel belangrijk om de taal te leren spreken, ook al kost het wat moeite", zegt Thern, die Malmö FF uit Zweden verliet voor Heerenveen, in de krant Corner. "Als je langzaam Nederlands tegen me praat kan ik het al wel verstaan. Ook de voetbaltermen ken ik al."

Thern wil ook om een andere reden graag snel vloeiend Nederlands kunnen spreken én lezen. "Er stond laatst namelijk een reportage over mij in Voetbal International en dan zou het leuk zijn om te kunnen lezen wat ze over mij schrijven", geeft de Zweed te kennen. En dat terwijl de meeste voetballers aangeven nooit de kranten en bladen te lezen.

De 22-jarige middenvelder speelde in de tweede seizoenshelft zeventien competitiewedstrijden namens Heerenveen, waarvan zestien in de basis. In die duels scoorde Thern viermaal.