Robben-vervanger al gevonden: 'Mijn snelheid als wapen; ben een dribbelaartje'
"Ik laat het bij het Nederlands elftal een beetje op me afkomen"

Robben-vervanger al gevonden: 'Mijn snelheid als wapen; ben een dribbelaartje'

30-05-2015 17:18
2

Quincy Promes maakt naam voor zichzelf in Europa, als speler van Spartak Moskou. De rechtsbuiten staat in de belangstelling van mooie clubs en moet bij het Nederlands elftal mogelijk de afwezige Arjen Robben vervangen. "Ik ben trots dat ik in beeld blijf bij Oranje, ook al speel ik in het verre Moskou. Dat is toch een stukje waardering."

"Ik laat het bij het Nederlands elftal een beetje op me afkomen. Iedereen kent mijn situatie in Rusland. Het gaat goed nu en ik ben in vorm. Maar dat was ik de vorige keer ook en toch kreeg ik geen speelminuten. Het enige wat ik kan doen, is zorgen dat ik er klaar voor ben als de bondscoach me nodig heeft", aldus Promes tegenover De Telegraaf.

"De afwezigheid van Robben is een groot gemis, maar ik denk dat we voldoende kwaliteit hebben om dat op te vangen. Ik zeg niet dat ik op het niveau van Robben zit. Nog lang niet. Maar ik kijk wel hoe hij de positie invult en probeer het op mijn manier te doen. Ik heb ook mijn snelheid als wapen en ben een dribbelaartje", vervolgt de buitenspeler, die aanvankelijk middenvelder was.

Het blijkt dat Promes door niets of niemand wordt afgeschrikt. "Ik heb het aangedurfd de stap terug te zetten naar Go Ahead Eagles en nu heb ik het ook weer gedurfd naar Rusland te gaan. Het begint altijd met geloof in jezelf en weten wat je kunt. Ik hoop dat ik deze lijn vasthoud. Het is mijn doel weer in West-Europa terecht te komen, maar dan wel als een betere speler met meer bagage."