Dost ergert zich aan 'gezeik van de buitenwereld': 'Frustrerend en vervelend'
"Die gozer in het midden moet je wel goed dekken"

Dost ergert zich aan 'gezeik van de buitenwereld': 'Frustrerend en vervelend'

30-05-2015 20:10
3

Bas Dost kwam als een bezetene uit de winterstop, scoorde aan de lopende band, maar vervolgens stokte de productie. Het vertrouwen verloor hij echter nooit bij VfL Wolfsburg.

Dost stond ruim twee maanden droog, maar mocht blijven staan van trainer Dieter Hecking. "Als ik er niks van gebakken had, was ik niet opgesteld. Maar ik speelde in die periode veel. En goed ook", vertelt de spits aan het Algemeen Dagblad. "Je merkte alleen wel dat de trainers van de tegenpartij tegen hun verdediger hadden gezegd: 'Die gozer in het midden moet je wel goed dekken'."

"In Duitsland wordt veel beter verdedigd dan in Nederland. Niet voor niets heeft de topscorer van de Bundesliga (Alex Meier, red.) maar negentien goals gemaakt. Er waren wedstrijden dat ik amper een kans kreeg. Frustrerend af en toe."

Die frustratie groeide door de kritische pers. "Als je drie keer niet scoort begint het gezeik van de buitenwereld. Dat heeft me wel geërgerd, al heb ik er ook niet wakker van gelegen", besluit Dost. "Na een wedstrijd of acht, negen begon ik het wel vervelend te vinden. Gelukkig scoorde ik toen weer tegen Hannover."