Lazio verslaat Napoli in heerlijk duel en bezorgt Ajax fantastisch nieuws
Romeinen bezorgen Ajax geplaatste status in Champions League

Lazio verslaat Napoli in heerlijk duel en bezorgt Ajax fantastisch nieuws

31-05-2015 22:58
7

Lazio heeft zich op de slotdag van de Italiaanse voetbalcompetitie verzekerd van een plek in de voorronde van de Champions League. De Romeinen sloegen de aanval van Napoli op de derde plaats in de eindrangschikking van de Serie A knap af.

Het cruciale duel in Napels, het laatste van Rafael Benitez als trainer van de thuisclub, eindigde in 2-4. De Nigeriaanse invaller Ogenyi Onazi maakte in de slotfase de bevrijdende treffer voor de bezoekers. Daarna had ook de Duitser Miroslav Klose nog succes. Oranje-international Stefan de Vrij maakte een uitstekende indruk in de defensie van Lazio.

Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Eerst moest Marco Parolo van Lazio inrukken na zijn tweede gele kaart, waarna even later ook Faouzi Ghoulam de kleedkamer op kon zoeken. De speler van Napoli kreeg terecht rood na een harde charge. Gonzalo Higuaín, die twee keer scoorde, kreeg bij een 2-2 stand de kans om Napoli via een strafschop op voorsprong te schieten, maar de Argentijn schoot over.

Voor Ajax betekent de overwinning van Lazio goed nieuws. De Amsterdammers hebben nu een beschermde status in derde de voorronde van de Champions League en kunnen daardoor niet loten tegen de vier andere best geplaatste ploegen. Young Boys, Sparta Praag, Fenerbahce, Panathinaikos en Rapid Wien zijn de eerste mogelijke tegenstanders voor Ajax, maar daar komen nog ploegen bij wanneer alle Europese competities zijn afgelopen.