Eigenaar Vitesse steunt Arnhemmers financieel: Hij weet precies wat er speelt
Eigenaar Vitesse schiet te hulp

Eigenaar Vitesse steunt Arnhemmers financieel: "Hij weet precies wat er speelt"

03-06-2015 10:24
14

Vitesse krijgt ook volgend seizoen de beschikking over Russisch geld van eigenaar Alexander Chigirinskiy. De geldschieter van de Arnhemmers zette volgens Voetbal International recent zijn handtekening onder een verdrag waarin hij zegt ook volgend jaar de tekorten van Vitesse te dekken.

De Arnhemse club is druk bezig de kosten te drukken, maar wil wel investeren in de jeugdopleiding, scouting en innovatie. Algemeen directeur Joost de Wit zegt dat de Rus fan is van het Nederlandse voetbal. Dat is opvallend, want volgens VI is Chigirinskiy pas twee keer bij een wedstrijd van zijn club in het Gelredome geweest en hij is al vijf jaar eigenaar van de ploeg.

De Wit begrijpt de scepsis. "Maar hij ziet alle wedstrijden", zegt De Wit tegen het weekblad. "Hij praat vol trots over zijn club. Chigirinskiy is al fan van het Nederlandse voetbal sinds 1974. Hij volgde het WK in Duitsland voor de tv en werd net als ik betoverd door het spel. Dat heeft hij ook met het voetbal dat Vitesse nu onder Peter Bosz laat zien. Het was heel leuk hem daar zo enthousiast over te horen. Hij weet precies wat er speelt."