Twente-fans zijn woedend na aanblijven Schreuder en kondigen maatregelen aan
"Hij begrijpt het niet of heeft er schijt aan"

Twente-fans zijn woedend na aanblijven Schreuder en kondigen maatregelen aan

03-06-2015 11:00
14

Nu Alfred Schreuder aanblijft als trainer van FC Twente, is de storm rondom in de Grolsch Veste allesbehalve gaan liggen. De fans van de club zijn woedend en denken na over maatregelen.

De Vriendenkring van FC Twente, de oudste en grootste supportersvereniging van de club, heeft 'vol ongeloof' kennis genomen van het aanblijven van Schreuder. Vooral voorzitter Aldo van der Laan krijgt er nu keihard van langs, nadat hij eerder stelde dat de kritiek op Schreuder te kort door de bocht is. 'Dat de voorzitter na een 'evaluatie' tot deze conclusie komt, getuigt ervan dat hij niet begrijpt wat er leeft onder de supporters dan wel dat hij daar eenvoudig weg schijt aan heeft', schrijven de supporters in een verklaring. 

'Zijn voorzitterschap wordt slechts gelegitimeerd doordat de club afhankelijk zou zijn van zijn financiele injecties. Een situatie die het directe gevolg is van het wanbeleid waarvoor hij zelf (mede) verantwoordelijk is. Wat ons betreft een volstrekt onwenselijke en onwerkbare situatie.' De fans willen weer met plezier naar het stadion en wat hen betreft is het aanblijven van Schreuder daarom sowieso geen optie. 

'De keuze om door te gaan op dezelfde weg is enkel gebaseerd op hoop, op ijdele hoop bovendien. Zelfs als we het nieuwe seizoen onverhoopt zouden starten met goede resultaten, zal dat de vertrouwensbreuk niet herstellen. De beslissing wordt, voor zover ons bekend, door geen enkele geleding binnen de club actief gedragen.'

'Zelfs als het juist is dat er draagvlak is gezocht en gevonden bij de spelersgroep, dan geldt enerzijds dat een (groot) deel van hen vertrekt, waardoor dat draagvlak verdwijnt, en anderzijds dat de spelers hadden moeten spreken met hun voeten en niet voor de camera van Fox of in de Telegraaf', aldus de Vrienden, die maatregelen aankondigen. 'We zullen op zeer korte termijn een 'evaluatiegesprek' plannen met onze leden en ons beraden over maatregelen.'